Ma minden ötödik ember szenved allergiától. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatain alapul. Egyes becslések szerint az allergia a lakosság egyharmadánál fordul elő. Az allergia előfordulása ezekben az országokban az elmúlt 10 évben egynegyedével nőtt, és folyamatosan növekszik. A WHO 2000-es felmérésében az allergiás betegségek a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek után a második helyen szerepeltek.

A mai napig nem tudjuk pontosan, hogy a világon milyen tényezők okozzák az allergiás megbetegedések kialakulását, de fontos szerepet játszik a klímaváltozás és a környezetszennyezés. Egy másik tényező lehet az allergénérzékenység és az öröklődés megváltozása.

Az allergiák köre és megnyilvánulásai is eltérőek. A legegyszerűbb formától – szénanátháig – az életveszélyes anafilaxiás sokkig. Azonban még a szénanátha sem „hétköznapi” nátha. Kimutatták, hogy a szénanáthás emberek háromszor nagyobb valószínűséggel alakulnak ki asztmában.

Napjainkban az allergiás megbetegedések kezelésében leggyakrabban a gyógyszereket – úgynevezett antihisztaminokat – alkalmazzák. Ezek a gyógyszerek azonban nem alkalmasak minden allergiában szenvedő számára. Leggyakoribb mellékhatásaik az álmosság vagy a csökkent figyelem. A homeopátia, a fitoterápia vagy az akupunktúra az allergia alternatív gyógymódjainak tekinthető. Az elmúlt években a legújabb tudományos eredményeknek és kísérleteknek köszönhetően a fürjtojással történő táplálkozásterápia nagyon fontossá vált.

Milyen allergiákat ismerünk

  1. Az allergiás rhinitist, más néven szénanáthát gyakori tüsszögés, orrdugulás, orrdugulás, orrgarat vakarás, viszketés és szemkönnyezés jellemzi. Ezt ziháláshoz vezető légzési zavar kísérheti. Főleg a kutyák és macskák pollenje, atkák, por, baktériumok, penész és szőr okozza. Lehet szezonális és állandó.
  2. Az asztma problémás kilégzéssel, gyakran fulladás érzéssel nyilvánul meg. Hörgő irritációt okoz. Az asztma kialakulhat egy adott allergénre adott hirtelen reakcióként, de krónikus is lehet.
  3. Az ekcéma, amit dermatitisznek is nevezünk, leggyakrabban bőrallergiaként nyilvánul meg. Ez a bőr nem fertőző gyulladása. Enyhébb formákban – lokálisan kezelhető -, valamint krónikus formában jelentkeznek, amelyek intenzív, hosszú távú kezelést igényelnek. Ismerjük az atópiás ekcémát, amely már kisgyermekeknél jelentkezik, és viszkető bőrpírral nyilvánul meg, később az érintett részek kiszáradnak, érdesednek, végül a terület nedvesedni kezd, és pörkök jelennek meg. A kontakt ekcéma leggyakrabban felnőtteknél fordul elő, amikor irritáló anyaggal, például növényekkel, élelmiszerekkel, ékszerekben lévő nikkellel vagy vegyi anyagokkal érintkeznek.

 SniZtop® plusz cink

A SniZtop® természetes antihisztamin. Ez a táplálék-kiegészítő rágótabletta formájában készült természetes glikoproteinekkel, amelyek enyhítik a szénanáthát, az asztmát vagy az atópiás ekcémát. A cink hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez

Allergia elleni harcos

Hogyan működik: A benne lévő ovomukoidok képesek elnyomni a tripszin nevű szerin-proteázt. A tripszin felelős a kémiai folyamatok összetett láncolatának beindításáért allergiás reakciókban, például irritációban vagy gyulladásban. Közvetve megakadályozza a hisztamin kimosódását és az allergiás reakció kialakulását is. Javasolt napi adag: Felnőttek és 3 éves kortól 1 adag (2 tabletta) szükség szerint. A maximális napi adag 10 tabletta. Az előírt maximális napi adagot nem szabad túllépni. Összetevők: természetes glikoproteinek, édesítőszer: szorbit (E420), csomósodást gátló anyag: magnézium-sztearát (E470b), cink 1,5 mg 15% RHV ** Referencia tápérték

Hatóanyagok

Ovomucoidok és ovoinhibitorok

Ha allergiában szenved, és olyan természetes terméket keres, amelyet vényköteles gyógyszerekkel kombinálhat, vagy teljesen helyettesítheti azokat, a SniZtop® megfelelő alternatíva az Ön számára. Természetes és környezetbarát, 3 éves kortól alkalmas gyermekek számára, és sok vásárló értékelni fogja, például terhesség vagy szoptatás alatt.

Ovomucoidok és ovoinhibitorok, természetes csoda az allergia visszaszorítására

Allergiában a szervezet különféle megnyilvánulásokkal reagál, és különféle bioaktív anyagok kiürülnek. Felszabadul a hisztamin, amely a kellemetlen allergiás reakciókért felelős. Különféle – sok kortikoidot tartalmazó – gyógyszereket alkalmaznak a hatások elfojtására, erős és gyakran kellemetlen mellékhatásokkal.

Az ovomukoidok és az ovoinhibitorok a tojásfehérjében található glikoproteinek, amelyek képesek gátolni az allergéneken jelenlévő enzimek egy részét. Csökkenthetik a szervezet allergiás reakcióját azáltal, hogy az allergének felszínén expresszálódó bizonyos típusú szerin- és tripszinszerű proteázokhoz kötődnek, és így elnyomják az allergiás betegségek külső megnyilvánulásait.

„Az allergiás ember szervezetét elárasztja a hisztamin, de az ovomukoidoknak köszönhetően már nem termelődik, és természetes lebomlása után már nem fordul elő a szervezetben, és az allergiás megnyilvánulások is alábbhagynak.”

Amellett azonban, hogy közvetlenül az allergiás reakció középpontjában hatnak, az ovomukoidok és ovoinhibitorok erős megelőző hatást fejtenek ki, ezért célszerű ezeket a várható fokozott allergénexpozíció előtt alkalmazni. Ezen anyagok használatának köszönhetően az allergének nem jutnak el a sejtekhez, amelyek érintkezésükkor allergiás reakciót váltanának ki.

A természetes glikoproteinek erejét már őseink is ismerték

Ezeket a fürjtojás hatóanyagait évszázadok óta használják a kellemetlen allergiás reakciók visszaszorítására. Az ókori Kínában szénanátha, asztma vagy atópiás ekcéma leküzdésére használták. Történelmi források hivatkoznak a mai Törökországra és Franciaországra is, ahol máig népszerűek az allergiások körében.

sniZtop

Mondj nemet az allergiának!

A kosár jelenleg üres.